Водопад „Мечодолско дере“

Описание

През община Мадан протичат няколко реки, като по-големите са р.Маданска, р.Черна и най-голямата и известна – р.Арда. На Мечедолско дере, се намира и един прекрасен водопад, скрит сред буйна растителност, поради което не е толкова популярен за туристически цели досега и е сравнително слабо посещаван от туристи. Мечодолският водопад е интересен с това, че достъпа до него е осеян с почти всички видове местна растителност, около него живеят голяма част от местната фауна и е удобен за социализация.  Водопада е на две нива, като горния пад на водата е около 1,5 метра а долния пад е около 4,5 метра. След вира в който пада водата, приличащ на кръгло езерце, тя продължава по тясно каменно корито надолу, което е не по-малко живописно от самия водопад.

Мечодолското дере се намира на 1 км. От с. Равнища  и на 12 км. От гр. Мадан, отстоящ само на около 200 метра от Републикански път II-86.

Контакти

Мадан, България

Отзиви

Мартин

15/07/2022

Намерих информацията от която имах нужда. Ориентирах се бързо и безпроблемно.

Иван

19/08/2022

Търсих хотел за нощуване в Мадан. Сайта ми предложи точно това от което имах нужда с информация за мястото и контакти да се свържа с хотела.

Мария

10/09/2022

Разходката в обектите беше добра! Всеки един ми предостави много интересна информация.

Хотели

Ресторанти

Нашите социални мрежи: